top of page

נשירת שיער בגיל המעבר - למה זה קורה ומה ניתן לעשות?

תמונת הסופר/ת: מיכל ברמיכל בר

עודכן: 10 במרץ

נשירת שיער בגיל המעבר


נשים רבות מתלוננות על נשירת שיער בגיל המעבר (בשפה הרפואית: "מנופאוזה"), שמסמל את התקופה שבה מפסיק המחזור החודשי ומסתיימת לה תקופת הפוריות של האישה.


גיל המעבר מתחיל מתישהו בין גיל 45 ל-54 ויכול להימשך כשש שנים בממוצע. בשלב זה בחיי האישה מתרחשים כל מיני שינויים הורמונליים, גופניים ורגשיים. חלקם יכולים להיות מרגשים ומלהיבים בעוד חלקם עלולים להיות מטרידים ולא ממש נעימים, כמו למשל אובדן נפח השיער כתוצאה מנשירה מוגזמת.


אמנם נשירת שיער בגיל השלישי, כלומר מגילאי 60 ומעלה, היא עניין נפוץ הן בקרב גברים והן בקרב נשים. אבל חשוב לדעת שנשירת שיער לאחר גיל המעבר היא תופעה נפוצה לא פחות שפוגעת בנשים רבות, אפשר לומר שאפילו ברובן.


למעשה, המנופאוזה היא הסיבה הנפוצה ביותר לנשירת שיער בגיל 50 פלוס. בשורות הבאות, ננסה להבין יותר טוב למה השיער נושר בגיל מבוגר ונבחן את הדרכים והשיטות להתמודד עם הבעיה.


אז איך מתמודדים עם נשירת שיער בגיל המעבר? כל התשובות במדריך הבא. בואו נצלול פנימה.

 


מדוע השיער נושר בגיל המעבר?


בחלק הבא, ננסה להבין את המנגנון הביולוגי שגורם לנשירת שיער לאחר גיל המעבר. מחקרים שבדקו את הסיבות לנשירת שיער בגיל המעבר מצביעים על חוסר איזון הורמונלי כגורם המרכזי לתופעה.


באופן ספציפי, נשירת שיער אצל נשים בגיל המעבר מקושרת לנפילה תלולה ברמות האסטרוגן (Estrogen) והפרוגרסטרון (Progresterone), הורמוני המין הנשיים שאחראים על תפקודי מערכת הרבייה.


בזמנים רגילים, ההורמונים האלו גם מעודדים את צמיחת השיער ומחזקים את הזקיקים. רמת אסטרוגן נמוכה וצמיחה ברמת הפרוגרסטרון מובילה לצמיחה איטית יותר של השערות ולהפיכתן לדקות, שבירות ופגיעות יותר לנזקים חיצוניים.


במקביל, הירידה בהורמונים הנשיים מעלה את רמות ההורמונים הגבריים, שמכווצים את זקיקי השיער ומגבירים את קצב הנשירה.


אמנם השינויים ההורמונליים שמקושרים לגיל המעבר הם כאמור הגורמים העיקריים להידללות השיער, אבל ישנם גורמים אחרים שיכולים להחמיר את התופעה אף יותר, למשל:


  • חסרים תזונתיים הם הסיבה השנייה בחשיבותה לבריאות השיער לצד איזון הורמונלי. לדוגמא, מחסור בוויטמינים כמו ביוטין וויטמין D או מינרלים כמו אבץ ויוד יכולים לדרדר את בריאות וחוזק השערות.


  • גורמים סביבתיים כמו חשיפה למזהמים ולקרינת השמש יכולים לפגוע בעור הקרקפת ובזקיקים ובכך לתרום גם לנשירה בגיל המעבר.


  • רמות לחץ גבוהות והפרעות במצב הרוח כמו חרדה ודיכאון ידועים כגורמי סיכון לנשירה קיצונית, בין היתר כי הם משפיעים על המאזן ההורמונלי בגוף.


  • נזק מכאני כתוצאה מטיפול לא נכון בשיער יכול לגרום לשיער לנשור ביתר שאת. למשל מתיחת יתר שלו לאחור, שימוש בתכשירים עם כימיקליים שונים וטיפולים שכוללים חימום מאסיבי של השערות (כמו בהחלקה ופן).

 

 

מה השכיחות של נשירת שיער אחרי גיל המעבר?


נשירת שיער מואצת בגיל המעבר היא לא תופעה נדירה אלא דווקא שכיחה מאוד באוכלוסייה הכללית.


על פי מחקרים, בין 50% ל-66% מהנשים יחוו החלשות והידללות של השיער בשלב זה בחייהן, מה שאומר שסטטיסטית כל אישה שנייה לפחות תסבול מהתופעה.


עם זאת, קצב הנשירה ומידת החומרה שלה תיקבע על פי מגוון גורמים, כולל נטייה גנטית.

 

 

תסמינים של נשירה שיער בגיל המעבר


נשירת שיער בגיל המעבר מתבטאת לרוב בהידללות בקדמת הראש, בצדי הרקות ובקודקוד הראש. נשים שסובלות מהתופעה ישימו לב לגושי שיער שלמים שנופלים במהלך פעולת הסירוק ותוך כדי חפיפת הראש במקלחת.


במרבית המקרים, נשירת שיער בעקבות גיל המעבר תתרחש באופן הדרגתי, כאשר קו השיער יתחיל בנסיעה איטית בקצב של מילימטר לחודש.


לעיתים רחוקות יותר, הנשירה תשפיע על אזורים אחרים בגוף ובפנים, כולל הגבות והריסים.

 


נשירת שיער בגיל מבוגר


מהם הטיפולים הזמינים לנשירת שיער בגיל המעבר?


אז איך אפשר לטפל בנשירת שיער בגיל המעבר? כדי לשמור על השיער בריא, יפה ומלא גם באמצע החיים, אפשר להיעזר בפתרונות האפשריים שבטבלה הבאה:

טיפול בנשירת שיער בגיל המעבר

פירוט

תכשירים לנשירת שיער בגיל המעבר

תכשירים טבעיים כמו תוסף התזונה FLAWLESS מספקים את כל רכיבי ההזנה שחשובים לבריאות העור, הציפורניים והשיער.

טיפולים רפואיים

החל מתרופות דרמטולוגיות ועד לטיפולים הורמונליים, הזרקות בוטוקס לקרקפת ואפילו ניתוח להשתלת שיער

 


איך FLAWLESS תורם לנשירת שיער בגיל המעבר?


סוכריות הגומי FLAWLESS מאפשרות לשמור על השיער שלכן בריא, רענן ומלא גם בגילאי המעבר. התכשיר מספק העשרה תזונתית מקיפה שעוזרת להילחם בתסמיני המנופאוזה שקשורים לבריאות השיער, העור והציפורניים.


גם עם תזונה נכונה והרגלי אכילה טובים, קשה מאוד לספק לגוף את כל הרכיבים שמזינים את השיער שלנו. בדיוק בשביל זה יש את FLAWLESS.


מבין הרכיבים שכלולים בתוסף:


  • קומפלקס ויטמינים מכל הסוג ומכל המשפחות, כולל ביוטין, רטינול וחומצה פולית


  • תערובת מינרלים חיוניים כמו אבץ, יוד וכולין


  • יחידות קולגן עם יכולת ספיגה משופרת


הסוכריות של FLAWLESS עברו את כל מבחני האיכות של משרדי הבריאות הישראלי והאמריקאי, מה שאומר שמדובר במוצר בטוח לחלוטין לשימוש.



FLAWLESS


איך למנוע נשירה שיער בגיל המעבר?

 

הנה כמה טיפים למניעת נשירת שיער בגיל המעבר:

 

1. הפחיתו לחץ!


למצב הנפשי-רגשי-מנטלי שלנו יש השפעה מכרעת על בריאות השיער והמנגנונים ההורמונליים שאחראים על תקינות הזקיקים וסיבי השערה. מכאן שחשוב מאוד לשמור על רמות לחץ ומתח נפשי נמוכות ככל האפשר, ולטפל בחוסר איזון והפרעות מצב רוח כמו דיכאון וחרדה.


כדי לעשות זאת, אפשר לפנות לטיפול מקצועי ולאמץ הרגלים, תחביבים ופרקטיקות מרגיעות. תרגילי נשימה, יוגה ומדיטציה, גינון ושהייה בטבע הם רק חלק מהדברים שמסייעים לאיזון הורמונלי בתקופה המנופאוזה.  

 

2. הניעו את עצמכן!


פעילות פיזית ותנועה היא המפתח לאורח חיים בריא באופן כללי, לא רק בגוף אלא רק בנפש. ביצוע אימוני ספורט והקפדה על אורח חיים פעיל מבחינה גופנית יתרום בין היתר לתקינות השיער הודות לשחרור האנדורפינים, שמשפרים את מצב הרוח ועוזרים לניהול תסמיני גיל המעבר.


מומלץ לבנות שגרת אימונים מובנית מראש שיהיה קל לכן להתמיד בה. רצוי לשלב פעילות אירובית עם אימוני כוח והתנגדות. בנוסף, כדאי לכלול תנועה גם בחיי היומיום, אם זה הליכה ברגל בדרך לעבודה או רכיבה על אופניים בדרך ללימודים.

 

3. אכלו כמו שצריך!


למזון שאנחנו מכניסים לגופנו יש חשיבות עצומה לבריאות ולתפקוד התקין של כלל המערכות הגופניות, כולל המנגנונים שאחראים על התפתחות הזקיקים וסיבי השערות. במיוחד בגיל המעבר, חשוב להקפיד על תפריט יומי שעשיר בכל רכיבי התזונה החיוניים לגוף ולשיער בפרט.


בין היתר, תפריט תזונה לשיער יכיל את כל סוגי הוויטמינים בדגש על ויטמין 12B, 6B, חומצה פולית וביוטין, ויטמין D , ויטמין A (רטינול), ומגוון רחב של מינרלים כמו אבץ, ברזל ויוד.

 

4. שתו מספיק מים!


רוב הגוף שלנו מורכב ממים, מה שאומר שיש חשיבות קריטית לשתייה מספקת במהלך היום. המים חיוניים בין היתר לבריאות העור, כולל זה שעוטף את הקרקפת ומכיל בתוכו את זקיקי השיער. מכאן שצריכת נוזלים במידה מספקת היא רכיב חיוני להזנת העור ולשמירה על בריאות השיער.


כדי להבטיח שאתן שותות מספיק, אפשר לסגל הרגל של להסתובב עם בקבוק מים בכל מקום. כך תוכלו לנטר את צריכת המים לאורך היום. בנוסף, אפשר לשתות מיצי פירות וחליטות תה (רצוי ללא סוכר).


לקריאה נוספת: איך למנוע נשירה




 
 
whats app icon
bottom of page